Hur har det gått?

Ett tag sedan jag skrev här men det har varit fullt upp med livet. Har knappt kört något alls med min VOLVO, alltså är det Vide KAJ som ÄGER!

Har kört en hel del med Mazdan, pendlat till jobbet och några mindre utflykter. Bilen känns absolut bättre efter byte av fälgar och däck. Hastighetsmätaren verkar som bonus stämma bättre med verkligheten om mobiltelefonernas GPS är att lita på.

Enda problemet är startbatteriet, under en period blev bilen svårstartad och jag funderade på om det kunde vara problem med kablar, jordning, startmotor och så vidare. Laddade batteriet ett par gånger och det blev snabbt fulladdat men orkade ändå inte dra runt startmotorn. Köpte ett nytt batteri och problemen upphörde omedelbart, troligtvis är det en cell i gamla batteriet som inte orkar med livet precis hela tiden och svajar betänkligt från ena stunden till den andra.

Inköp av batteri gjordes på Biltema och jag slog även till och köpte en Powerpack. Startkablar finns i bilen sedan gammalt men ibland är man i lägen där man får känslan av att vara ensam på planeten och då gör startkablar inte mycket nytta. Men ett Powerpack kan lösa det problemet. Har sedan tidigare en Powerpack som jag köpte på Kjell&Co och den har jag oftast med mig i väskan på jobbet. Där har den fått träda i tjänst vid några tillfällen för att hjälpa kolleger med urladdade batterier. Men jag har varit tveksam till kvalitet och kapacitet i den från Kjell&Co så därför detta nya inköp på Biltema.

Bifogar en bild på båda lösningarna, den ute till höger är Kjell&Co: s, verkar för övrigt som den inte längre säljs? Hittade den inte senast jag kollade deras hemsida.


Nu har jag gått på min semester och sorterar lite bland bilrelaterade prylar och burit ner ett och annat till källarförrådet samt städar lägenheten som under en period var ganska kaotisk efter mekandet med KAJ.

Den senaste utflykten ledde till att väldigt många insekter ville sluta sina dagar i fronten på KAJ som blivit rejält prickig till följd av detta. I går rotade jag fram en flaska insektsborttagare i källarförrådet när jag ändå var där och ställde in grejer.

Så senare i dag ska jag arbeta för att få bilen vit igen, tvätta den med andra ord och om vädret tillåter även se om KAJ vill bli vaxad. I vissa vinklar syns det tydligt att glansen göms under en hinna av oxidering. Så kan jag inte ha det, KAJ är veteran och förtjänar bättre. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *