Glykolkontroll gjord.

KAJ har blivit stående en längre tid och nu när temperaturen kryper allt längre ner var det en bra ursäkt att ta en sväng. Det är nog med glykol för avsevärt kallare platser än Göteborgstrakten. Till att börja så var KAJ lite loj och ointresserad av att ha väckts ur sin slummer. Men ju längre… Fortsätt läsa Glykolkontroll gjord.

Publicerat den
Kategoriserat som Blandat

Hur har det gått?

Ett tag sedan jag skrev här men det har varit fullt upp med livet. Har knappt kört något alls med min VOLVO, alltså är det Vide KAJ som ÄGER! Har kört en hel del med Mazdan, pendlat till jobbet och några mindre utflykter. Bilen känns absolut bättre efter byte av fälgar och däck. Hastighetsmätaren verkar… Fortsätt läsa Hur har det gått?

Godkänd besiktning :)

På torsdagen kom däcken jag köpt till Göteborg, fort som tusan lasta in fälgar i den andra bilen och köra till däckfirman för montage. Hem och montera Fondmetalfälgarna på Mazdan och boka första lediga tid på bilprovningen. Fick bli i morse efter nattens arbete. Bilen blev godkänd och nu har jag två år på mig… Fortsätt läsa Godkänd besiktning 🙂

Förbereder fälgar inför byte.

Har köpt fyra nya däck till mina FONDMETAL-fälgar. Så jag går upp i fälgstorlek och ner i däckprofil. Originalfälgarna har däcken: 205/60 14″, de nya blir 205/50 16″. Nu har jag börjat arbeta på heltid igen efter knäoperation och tillhörande sjukskrivning och fått vänta med Vide KAJ. Fast efter helgens arbete så var det dags… Fortsätt läsa Förbereder fälgar inför byte.

Avgaseriet monterat.

Äntligen är avgassystemet på plats, hoppas nu på att det är tätt och bilen går tyst igen. Svar på den frågan får dröja, nu är jag på kaffepaus i bostaden och ska hämta förgasare och insug så jag kan montera detta. Hoppas på uppstart senare i dag/kväll och att det inte smattrar någonstans där fram.

Jag däckar KAJ ;)

Original fälgarna sitter på KAJ men däcken är gamla, trots att de köptes nya för något år sedan. Ligger till så här. Köpte nya fräscha däck som ganska omgående punkterades och förstördes, boven visade sig vara ventilerna som sett sina bästa dagar och under färd med centrifugalkrafternas hjälp släppte ut luft. Tyvärr i motorvägsfart och… Fortsätt läsa Jag däckar KAJ 😉

Avgas, förgasare, insug.

Äntligen har avgassystemets downpipe blivit färdigt för montering. Fått jaga plats för att svetsa och vackert blev det inte, opererat knä och ingen arbetsbänk så eländet fick göras på marken vilket var obekvämt för mig. Men skit samma nu är det svetsat och ska förhoppningsvis hålla tätt och ihop till dagen kommer då jag byter… Fortsätt läsa Avgas, förgasare, insug.