Min Mazda RX-7, 1985. Vide KAJ (vit färg och KAJ på regskylten).


Jag hade redan en svart RX-7 av 1983 årsmodell. Men den 2008-04-28 dök det upp en annons på denna vita bil och jag slog till. Bilen gick inte att köra eftersom slavcylindern till kopplingen läckt och bromsvätska kommit på lamellen som slirade alldeles oerhört. Bogserade hem bilen och fixade problemet genom att ta ner växellådan i mitt trånga garage som jag då hade och montera en ny fräsch lamell. Bilen hade inte gått speciellt långt och kändes då avsevärt komfortablare än den äldre svarta, men kunde se på lacken att något har bilen varit med om då den blivit omlackerad och inte vidare bra sådan. Syns att lacken runnit. Så bilen var inget museiföremål och har använts flitigt och stundtals riktigt hårt. Andra fördelar med KAJ var diffad bakaxel och bättre bultmönster vilket ger fler möjligheter vid köp av nya fälgar samt en uppdaterad inredning.

Vid ett tillfälle sålde jag bilen till grannen som gillade bilen och var i färd med att ta körkort, han tyckte att bilen var lite svår att hantera så jag som saknade Vide KAJ fick en chans att köpa tillbaka den vilket jag inte ångrat alls.

Nu är Vide KAJ ganska sliten och det är dags att ge honom den kärlek som en raritet förtjänar. Tyvärr får det vänta en tid då jag den 22 april opererades i mitt högra knä och behöver vila ytterligare en tid. Men har börjat förbereda inför en del saker som ska åtgärdas, främst besiktningsanmärkningar.

Mer info och bättre bilder kommer på denna sida.