Mera och färskare motorsport, Norge.

Så har norrmännen kört sin första deltävling i det norska mästerskapet i rallycross och den klass som jag av wankelrelaterade skäl riktar mitt intresse mot är klass 2 upp till 2000 kubik. Två Mazda RX-8, Per Magne Røyrås och Guttorm Lindefjell. Två Mazda RX-7, Stian Søsæther och Sigurd Erik Egeland. Egeland vann finalen. Stian kraschade… Fortsätt läsa Mera och färskare motorsport, Norge.

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport

Motorsport, inte hunnit men. :)

Sist jag skrev om motorsport var efter deltävling 1 och 2 i cupen RallyX Nordic https://www.rallyx.se/ på Nysumbanan. Det har körts ytterligare deltävlingar sedan dess, två på Höljesbanan i Sverige samt två deltävlingar i Finland på OuluZone. På Höljesbanan ställde Marcus Norman inte upp i sin Mazda RX-8 av en för mig okänd anledning. Fanns… Fortsätt läsa Motorsport, inte hunnit men. 🙂

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport

USA-resan 2013, tre fyrarotorers legender ylar fram :)

Jag är väldigt ointresserad av att resa men denna trippen kunde jag bara inte tacka nej till. Jag, min bror och två av hans kompisar drog till Los Angeles för att besöka Nordamerikas största wankelsammankomst, kommer skriva mer om detta vid senare tillfälle men bjuder här på ett kort klipp.RX-792P. 787 (No. 56) Le Mans… Fortsätt läsa USA-resan 2013, tre fyrarotorers legender ylar fram 🙂

Videos från deltävling 1 och 2, RallyX Nordic på Nysumbanan 210501-02.

I denna video kan en del av söndagens tävling ses med kommentatorer. Flera klasser och som grädde på moset Supercars. Fast nu är det ju wankel som gäller och de hänger i en annan klass: Open 2WD class. Supercars är häftiga förvisso men jag gillar denna enklare klass där budgeten är mindre och uppfinningsrikedomen desto… Fortsätt läsa Videos från deltävling 1 och 2, RallyX Nordic på Nysumbanan 210501-02.

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport

20210501-02, wankeldominans i rallycrosscup.

Årets två första tävlingar i RallyX Nordic kördes på Nysumbanan i Danmark och deltävling 1 på lördagen och deltävling 2 på söndagen. Vet inte hur utspridda deltävlingarna varit förut men kan tänka mig att Covid-19 bidragit för att minimera resandet för teamen. Rallycross är en underhållande sport men som sann wankelentusiast har det varit ganska… Fortsätt läsa 20210501-02, wankeldominans i rallycrosscup.

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport