Avgaseriet monterat.

Äntligen är avgassystemet på plats, hoppas nu på att det är tätt och bilen går tyst igen. Svar på den frågan får dröja, nu är jag på kaffepaus i bostaden och ska hämta förgasare och insug så jag kan montera detta. Hoppas på uppstart senare i dag/kväll och att det inte smattrar någonstans där fram.

Jag däckar KAJ ;)

Original fälgarna sitter på KAJ men däcken är gamla, trots att de köptes nya för något år sedan. Ligger till så här. Köpte nya fräscha däck som ganska omgående punkterades och förstördes, boven visade sig vara ventilerna som sett sina bästa dagar och under färd med centrifugalkrafternas hjälp släppte ut luft. Tyvärr i motorvägsfart och… Fortsätt läsa Jag däckar KAJ 😉

Avgas, förgasare, insug.

Äntligen har avgassystemets downpipe blivit färdigt för montering. Fått jaga plats för att svetsa och vackert blev det inte, opererat knä och ingen arbetsbänk så eländet fick göras på marken vilket var obekvämt för mig. Men skit samma nu är det svetsat och ska förhoppningsvis hålla tätt och ihop till dagen kommer då jag byter… Fortsätt läsa Avgas, förgasare, insug.

USA-resan 2013, tre fyrarotorers legender ylar fram :)

Jag är väldigt ointresserad av att resa men denna trippen kunde jag bara inte tacka nej till. Jag, min bror och två av hans kompisar drog till Los Angeles för att besöka Nordamerikas största wankelsammankomst, kommer skriva mer om detta vid senare tillfälle men bjuder här på ett kort klipp.RX-792P. 787 (No. 56) Le Mans… Fortsätt läsa USA-resan 2013, tre fyrarotorers legender ylar fram 🙂

Videos från deltävling 1 och 2, RallyX Nordic på Nysumbanan 210501-02.

I denna video kan en del av söndagens tävling ses med kommentatorer. Flera klasser och som grädde på moset Supercars. Fast nu är det ju wankel som gäller och de hänger i en annan klass: Open 2WD class. Supercars är häftiga förvisso men jag gillar denna enklare klass där budgeten är mindre och uppfinningsrikedomen desto… Fortsätt läsa Videos från deltävling 1 och 2, RallyX Nordic på Nysumbanan 210501-02.

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport

20210501-02, wankeldominans i rallycrosscup.

Årets två första tävlingar i RallyX Nordic kördes på Nysumbanan i Danmark och deltävling 1 på lördagen och deltävling 2 på söndagen. Vet inte hur utspridda deltävlingarna varit förut men kan tänka mig att Covid-19 bidragit för att minimera resandet för teamen. Rallycross är en underhållande sport men som sann wankelentusiast har det varit ganska… Fortsätt läsa 20210501-02, wankeldominans i rallycrosscup.

Publicerat den
Kategoriserat som Motorsport