Avgas, förgasare, insug.

Äntligen har avgassystemets downpipe blivit färdigt för montering. Fått jaga plats för att svetsa och vackert blev det inte, opererat knä och ingen arbetsbänk så eländet fick göras på marken vilket var obekvämt för mig. Men skit samma nu är det svetsat och ska förhoppningsvis hålla tätt och ihop till dagen kommer då jag byter hela systemet. Märkte att det läckte vid termoreaktorn och valde att ta loss även denna. I stort sett omöjligt när insug sitter på. Fast jag har irriterat mig på hur skitigt detta och förgasaren var så beslut togs om att plocka av och göra rent. Därefter gick det som en dans att ta av termoreaktor och downpipe. Ny packning mellan motorblock och termoreaktor ska monteras.

Sedan finns det en mindre packning som är kaputt, kass, värdelös och som måste ersättas. Har ingen sådan hemma men inspirerad av MacGyver så löser det sig nog med hjälp av den gamla packningen motorblock/termoreaktor. Där finns ett område som är stort nog för att kunna klippas ut och fixas som substitut.

Förgasare och insug har stått på diskbänk samt i badkar för rengöring och översyn.
Före:


Efter:


Nu avsevärt mycket renare, metalliskt grå istället för tjock intorkad olja blandad med annan smuts.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *