Vaxat KAJ :)

Då är det midsommarhelg och jag är världs sämst på att fira traditioner. Så i all min ensamhet var det då läge att tänka på KAJ och lackens skick. Bilen nytvättad och man kunde ana en matt hinna på lacken. Så jag började med rubbing på motorhuv och en del av högra sidan på bilen. Maskeringstejp på plast/gummidetaljer och sent på eftermiddagen bröt solen igenom molntäcket, kunde på de behandlade ytorna se en tydlig förbättring.

Då ringde dottern, sen till en fest och önskade snabb transport. Ja vilken bil kan bistå i en sådan önskan om inte Vide KAJ. Nu gick det ju i laglig hastighet, fast acceleration upp dit är roligare med KAJ än Volvon som heter URK.

Hemma hos dottern väntade jag och passade på att ta bort maskeringstejpen. Därefter utfördes transporten och sedan en liten omväg hem för att njuta av färden och det härliga vädret.

Midsommardagen. Lite Ågren över att jag fick avbryta arbetet och tog nya tag. Fortsatte där jag slutade med rubbing på vänstra sidan. Sedan på med vax. Långt ifrån färdig, ännu återstår all lack under sidolisterna men jag får ta polering lite då och då med hänvisning till ålderskrämpor samt att denna behandling betraktar jag bara som del 1. Ska göra om det igen snarast och mera ambitiöst, men nu är de värsta fläckarna och reporna avlägsnade så del 2 bör vara lättare gjort.

Tidigare reparation av avgassystem löste att den gick igenom besiktningen. Wankelmotorer har egenheten att avge avgasknallar, nu kommer de åter ut bakom bilen. Men läckage har uppstått igen framtill. Ett av läckagen hade jag räknat med då packningen mellan termoreaktor och downpipe fick återanvändas, hade ingen ny.

Kunde med motorn på tomgång känna avgaspulser tränga ut och bestämde mig för en MacGyver-reparation. Biltemas lagningspasta trycktes in i upptäckt hål. Sedan tog jag Biltemas avgasbandage och smetade in det med samma pasta i rikliga mängder och lindade det runt skarven. Körde motorn och avgassystemet varmt och det blev åter lite tystare. Men fler läckage förekommer, ska ta itu med dessa snarast och kör nog på samma lösning där. Provisorium i väntan på att jag funderat klart om avgassystemets framtid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *