Förbereder fälgar inför byte.

Har köpt fyra nya däck till mina FONDMETAL-fälgar. Så jag går upp i fälgstorlek och ner i däckprofil. Originalfälgarna har däcken: 205/60 14″, de nya blir 205/50 16″.

Nu har jag börjat arbeta på heltid igen efter knäoperation och tillhörande sjukskrivning och fått vänta med Vide KAJ. Fast efter helgens arbete så var det dags att ta itu med fälgarna. Slipade ner de värsta skadorna som var av sådan karaktär att de byggde ut gods. Rengjorde de skador som gick inåt. Slängde på finspackel när jag var nöjd. Slipade ner spacklet så ytan blev någorlunda okej. Ambitionen är att göra om jobbet hemma i Skåne så jag tog bara det värsta denna gången. Inte optimalt att syssla med denna verksamhet hemma på balkongen.

Undre bilden med däck är en annan fälg med lite kantskador men också färg som bubblat sig för lättmetallen under börjat ärga. Nu åtgärdat och eftersom däcket är helt slut och ska ersättas med nytt så skämdes jag inte för att ”råka” måla detta.

Blir eventuellt ett lager färg till sedan och klarlack om jag vill vara extra ambitiös. I övrigt så är det bara vänta och vänta lite till på att däcken ska komma hit från Tyskland tror jag det var.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *